Drie styling- tips

21 november, 2022

Als ik style-advies geef kom ik bij mensen in huis. Dat is heel erg leuk, omdat je dan betrokken bent bij het plaatsen van de (eventuele) aankoop.

Persoonlijk vind ik het mooi als er een combi is van gebruikte en nieuwe meubels en design-accessoires. Want hiermee creëert de eigenaar een eigen identiteit.

Afgelopen week was ik ook uitgenodigd om te kijken waar de nieuwe vaas een mooi plekje kon krijgen.

Dan kom je in de kamer en dan scan ik de kamer en maak in mijn hoofd meteen composities.

De vaas werd uitgepakt en dan ga je op zoek naar de mooiste plekken en combineer deze meteen met de al in huis aanwezige accessoires. (ik vraag altijd wel goedkeuring hoor). Er is vaak zoveel mogelijk met de spulletjes die al in huis zijn!

Waar let ik dan op?

  • Kleurencombinaties

De vaas moet passen in het plaatje en dan niet alleen de vorm en grootte, maar ook de kleur(en) moeten passen het geheel.

  • Moet de vaas dan precies dezelfde kleur zijn als de meubels?

Nee hoor, als de kleur maar matcht. De vaas is van glas en de meubels en bijvoorbeeld tafel zijn van ander materiaal. Dus dat is al heel verschillend en daardoor veranderen kleuren ook dikwijls. Kan heel boeiend zijn.

Dan mag ik “los” Helemaal blij met mooie nieuwe combinaties en op zoek naar een soort van balans zodat het rust creëert.

  • Moet de vaas altijd op de salontafel staan?

Nee hoor. Het mag ook gerust op een mooie (hoge) plantentafel staan, of op een kookeiland.

  • Moet de vaas altijd gedecoreerd worden met een boeket?

Wederom nee. Als de vaas een mooi formaat heeft kan perfect alleen op een mooie plantentafel staan (zie foto’s). Maar ook op een (eet)tafel, soms gecombineerd met een mooie kandelaar of sculptuur en een lief (waxine)lichtjes. Ook prachtig op een mooi dienblad.

Een bijzondere vaas is dus een mooie sfeermaker en houdt zijn waarde. Wel zo vriendelijk in deze tijd:-).

Het allerbelangrijkste is dat de eigenaar(es) een dikke glimlach krijgt als ze naar de vaas kijk. Dan ik mijn missie volbracht.

Wil jij ook advies voor een vaas? Vul dan snel hier je gegevens in.

Lfs. Nienke

Chat openen
Heb je vragen? Whatsapp mij!
Welkom op onze website.
Heb je een vraag? Laat het me gerust weten. Ik help je graag🤍. Creatieve groet, Nienke.